Nejlepší kooperativní deskové hry

Kooperativní deskové hry představují fascinující segment ve světě stolních her. Zatímco mnoho her klade důraz na soutěživost a soupeření mezi hráči, kooperativní hry se zaměřují na společné úsilí hráčů, kteří pracují jako tým proti hře samotné. Tento koncept podporuje týmovou práci, strategické plánování a často obsahuje silné narativní prvky, které posilují pouto mezi hráči a hrou.

Pandemic

Jedním z nejpopulárnějších a nejuznávanějších titulů ve světě kooperativních deskových her je hra Pandemic. Hráči v ní představují tým specialistů různých oborů, jejichž úkolem je spolupracovat na zastavení šíření smrtících chorob, které ohrožují svět. Každý hráč má unikátní schopnosti, které je nutné strategicky využít, aby bylo možné najít lék na čtyři nemoci předtím, než se stihnou rozšířit po celém světě a způsobit pandemii.

hra Pandemic

Pandemic: Nové hrozby

A pokud se vám bude připadat záchrana lidstva příliš snadná? Zpestřete si hru novými rolemi a kartami událostí z rozšíření Pandemic: Nové hrozby. Rozšíření vám umožní přidat do týmu pátého hráče a vyzkoušet nové způsoby jak hru hrát.

hra Pandemic: Nové hrozby

Zombie Teenz: Evoluce

Ve hře Zombie Teenz: Evoluce se hráči spojit, aby zachránili město před vpádem zombie. Hra je snadno pochopitelná pro mladé hráče, ale nabízí dostatečnou hloubku a variabilitu, aby si ji užívali i zkušenější hráči. Díky hernímu systému a různým možnostem, jak hru hrát, nabízí hra vysokou opakovanou hratelnost. Hra přirozeným způsobem podporuje rozvoj kritického myšlení a týmové práce. Představuje skvělý způsob, jak přinést do rodiny kooperativní hraní, a to v prostředí, které je zábavné, napínavé a plné nečekaných obratů.

hra Zombie Teenz: Evoluce

Disney Sorcerer’s Arena: Epické aliance

Disney Sorcerer’s Arena: Epické aliance je desková hra, která hráče vtahuje do světa známých Disney a Pixar postav v rozsáhlých arénových soubojích 1v1 nebo 2v2. Hra kombinuje prvky strategie a boje, kde si hráči mohou vybrat své oblíbené postavy a používat jejich jedinečné schopnosti k poražení soupeřů v epických zápasech. I tato hra patří mezi hry, která byla přeložena a vyšla s českými pravidly hry.

hra Disney Sorcerer’s Arena: Epické aliance

Disney Sorcerer’s Arena - Epické aliance: Přichází příliv a Mrazení v zádech

Spolu s hrou vyšli hned další dvě rozšíření: Disney Sorcerer’s Arena - Epické aliance: Přichází příliv a Disney Sorcerer’s Arena - Epické aliance: Mrazení v zádech, která přináší do hry nový rozměr a obohacuje základní hru o další postavy a pravidla. Můžete začít používat nové schopnosti, karty a strategie, které zintenzivňují zážitek a zvyšují taktické možnosti hráčů. Rozšíření přináší nové postavy s tématikou vody nebo moře a druhé rozšíření s tematikou zimy a hororu.

Celkově je Disney Sorcerer’s Arena: Epické aliance s svými rozšířeními Přichází příliv a Mrazení v zádech vzrušující příspěvek do světa deskových her, který přináší kouzlo Disney do domovů a umožňuje fanouškům stát se součástí svých oblíbených příběhů.

hra Disney Sorcerer’s Arena - Epické aliance: Přichází přílivhra Disney Sorcerer’s Arena - Epické aliance: Mrazení v zádech

 

Stranger Things: Obrácený svět

Stranger Things: Obrácený svět je kooperativní hra vycházející z prvních dvou sérií populárního seriálu Stranger Things, který se odehrává v 80. letech ve fiktivním městě Hawkins v Indianě. V seriálu je Obrácený svět temnou a zlověstnou paralelní dimenzí, která existuje vedle lidského světa. Hra zavede hráče do této tajemné a nebezpečné dimenze, kde by si budou moct zahrát za hlavní postavy seriálu, jako jsou Eleven, Mike, Dustin, Lucas a další. Hra by mohla kombinovat průzkum, boj a řešení hádanek, aby hráči mohli odhalit tajemství Obráceného světa a zachránit své přátele.

hra Stranger Things: Obrácený svět

Mysterium

Mysterium je kooperativní společenská hra plná tajemství a paranormálních jevů. Hráči v ní společně plní roli spiritistů, kteří se snaží vyřešit záhadu smrti ducha ze starého domu. Jeden hráč bude představovat ducha, který nemůže mluvit a tak komunikuje s ostatními hráči pomocí sesílání vizí. Hra je vhodná pro skupiny přátel nebo rodiny, kteří hledají hru, která je intelektuálně stimulující a zároveň dostupná pro široké spektrum hráčů. Je to hra, která přináší zážitek, kde se mísí detektivka s prvky nadpřirozena a každé herní sezení se stává jedinečným příběhem.

hra Mysterium

Mysterium Kids: Poklad Kapitána Skřípa

Mysterium Kids: Poklad Kapitána Skřípa je dětská verze populární hry Mysterium, která je přizpůsobena pro mladší hráče. Hráči společně hledají pokladem legendárního piráta Kapitána Skřípa, který musí najít dříve, než měsíc přejde přes oblohu a noc skončí. Hra poskytuje nejen zábavu, ale také pomáhá rozvíjet dovednosti jako jsou týmová práce a komunikace, kdy se hráči učí společně pracovat a diskutovat o svých myšlenkách. Při řešení problémů povzbuzuje logické myšlení a dedukci hráčů.

Tato hra je skvělý způsob, jak přivést k rodinnému stolu vzrušující a interaktivní zážitek, který by zároveň podporoval společné učení a tvořivost.

hra Mysterium Kids: Poklad Kapitána Skřípa

Kdy se to stalo?

Kdy se to stalo? je desková hra, která může hráče zavést do světa historických událostí a významných okamžiků z různých období. Cílem hry je správně zařadit historické události do chronologického pořadí na časové ose. V kooperativním módu hry spolu soutěží týmy hráčů, kteří spolu musí co nejvíce komunikovat a diskutovat o svých kartách. Každý hráč má ve svém tahu rozhodující slovo o tom, zda zahrát nebo odložit karty, které má před sebou, ale může požádat o radu své spoluhráče. Čím víc karet do časové osy tým umístí, tím lepšího výsledku dosáhne.

Při kompetitivní hře se snaží hráči zbavit co nejrychleji rozdaných karet jejich umístěním do časové osy. Pokud kartu umístí správně, zbaví se jí. Pokud kartu umístí špatně, odstraní ji ze hry, ale musí si místo ní dobrat novou.

hra Kdy se to stalo?

Kdy se to stalo? Popkultura

Kdy se to stalo? Popkultura je variantou oblíbené vzdělávací deskové hry, která se zaměřuje na známé události, momenty a ikonické postavy, které formovaly svět populární kultury. Hráči se při hře mohou setkat s otázkami týkajícími se filmů, hudby, módy, technologií a dalších kulturních fenoménů, které ovlivnily společnost v různých dekádách.

Hra je skvělá pro rozvoj znalostí v oblasti popkultury, a to jak pro starší, tak pro mladší generace. Může podporovat diskuse o historii populární kultury a posilovat mezigenerační propojení skrze vzpomínky a znalosti.

hra Kdy se to stalo? Popkultura

""