Jak bude rotovat Pokémon TCG standard formát v roce 2024?

pokemon_tcg_rotace_standard_formatu_2024

Kdy dojde k rotaci standard formátu v roce 2024?

Nový standard formát pro turnajové hraní v roce 2024 vstoupí v platnost od 5. dubna 2024. Datum rotace je určen Pokemon.com po ukončení každé sezóny Championship Series.

Proč dochází k rotaci standard formátu pro turnajové hraní?

Rotací standard formátu dochází k odstranění starší expanze z turnajového hraní s cílem udržet zdravé soutěžní prostředí. Tato rotace vyzývá stávající hráče, aby vytvořili nové strategie. Umožňuje také novým hráčům zapojit se do akcí Pokémon Play! s použitím nejnovějších expanzí. Pokémon TCG Live také následuje tuto rotaci, takže hráči budou moct používat stejná pravidla bez ohledu na to jestli hrají online nebo v Pokémon klubu.

Jaký je Pokémon TCG Standard Formát pro rok 2024?

Karty s označené značkou „E“ již nebudou legální pro Standard formát pro rok 2024. Karty označené regulační značkou „F“, „G“ a „H“ se budou moct dál používat pro turnajové hraní (stejně jako jakákoliv další označení regulace, které budou vydány). Legálnost karty již nebude založena na tom, ze které expanze karta pochází. I když je karta z nedávno vydané expanze, hráči se budou muset podívat na označení regulace na spodní části karty, aby zjistili, zda je tato karta legální pro hraní. Nově vydané karty stále musí dodržet příslušnou čekací dobu, než se stanou legálními pro turnajové hraní, což jsou zpravidla dva týdny po jejich vydání. Hráči by měli do budoucna očekávat, že karty s nejstarším legálním označením regulace budou odrotovány ze Standard formátu, když je zavedeno nové označení.

Pro osobní akce Pokémon Play! vstoupí v platnost rotace Standard formátu 5. dubna 2024. Pro digitální hru na Pokémon TCG Live vstoupí rotace Standard formátu v platnost 21. března 2024. To hráčům poskytne oficiální platformu pro testování nového Standard formátu před účastí na jakýchkoli osobních akcích.

Mohou se používat starší Pokémon karty?

Starší verze karet, které nemají platné označení regulace, mohou být stále používány, pokud je karta aktuálně legální pro hru. Například karta Rare Candy z expanze Sun & Moon může být stále používána, protože karta Rare Candy z expanze Pokémon TCG: Scarlet & Violet má označení regulace „G“. A i když karta Judge z expanze Sword & Shield—Fusion Strike má označení regulace „E“ (které se rotuje z formátu Standard), může být stále používána, protože karta Judge z expanze Scarlet & Violet má označení regulace „G“. Pro další objasnění, které reprinty jsou v pořádku k použití, se ujistěte, že jste si přečetli Play! Pokémon Tournament Rules Handbook.

pokemon_karta_Judge_edice_FusionStrike235pokemon_karta_Judge_edice_ScarletViolet176

pokemon_karta_RareCandy_edice_SunMoon129pokemon_karta_RareCandy_edice_ScarletViolet191

Jaký je Pokémon TCG Expanded Formát pro rok 2024?

Expanded Format zůstane nezměněn, zachovává celou Black & White expanzi a novější. Hráči by si měli před každou akcí ověřit, který formát se na turnaji hraje, aby si vybrali správný balíček. Stejně jako u Standard formátu, se nová expanze stane legální pro turnajovou hru dva týdny po vydání.

Berte prosím na vědomí, že několik karet je v Expanded Formátu aktuálně zakázáno. Seznam zakázaných karet můžete najít zde.

""